Fethiye Diş İmplantı

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi

Paylaş:

Dental implant nedir?

Fethiye Diş implantı, ağza yapay olarak yerleştirilen titanyum metali veya zirkonya destekli ‘diş kökleri’dir. Eksik diş bölgelerine yerleştirilmiş vidalar olup, doğal dişlerinizin geleneksel protez (köprü) yapımı sırasında kesilmesini, küçülerek protez altında kalmasını engeller. Fethiye Diş implantı, Doğal dişleri taklit ederek kendi dişlerinize uyacak şekilde yapılan sabit (kalıcı) alt yapı oluşturur. Fazla diş eksikliği bulunan durumlarda çıkarılabilir yapay dişler için (takıp çıkarmalı protez) alt yapı sağlayarak protezin oynamasını engeller. Fethiye Diş implantı, Bazen İleri derecede kemik erimesi bulunan hastalarda 2 veya 4 implant destekli protezler kullanılarak takmalı protezlerin oynaması engellenir. İmplant destekli protezlerde yumuşak doku desteği hastanın konforunu arttırmaktadır. Lokal anestezi altında, kısa sürede, basitçe uygulanmaktadır.

Fethiye Diş implantı
Fethiye Diş implantı

Avantajları nelerdir?

  • Kendi dişinizi taklit ettiği için doğal diş hissi yaratır ve kemik içinde kaynadığı için oynama yapmaz. Protez altında besin birikimi olmaz. Ömür boyu kalıcıdır.
  • Ağıza tam uyum sağlamayan protezler yanlış telaffuza sebebiyet verebilir. Dental implantta konuşma sırasında tükürük sıçraması veya harf söyleme zorluğu yaşamayıp akıcı konuşabilirsiniz.
  • Geleneksel takma dişler hareket ettiği için, çiğneme ve tad alımı zorlaşır. İmplantlar ısırma kuvvetine izin verir. Tad hissiyatı doğal dişe en yakın tedavi yöntemidir.
  • Rahatça gülebilmeye yardımcıdır. Bu sebeple kendinizi iyi hissetmenizi sağlar.
  • Tek diş eksikliğinde implant yapıldığında doğal dişlerin dokusu değişmediğinden dolayı ağız hijyeni artar ve doğal diş ile implant arası basitçe temizlenir.

İmplant tedavisinde başarı oranı nedir? Herkese yapılabilir mi?

Yapılan çalışmalarda başarı oranı yüzde 98 olarak bildirilmektedir. İmplantın markasına, çene kemiği yapısına, implantın bölgesine, hastanın genel sağlık durumuna göre değerlendirme yapılır ve uygun implant markası çeeneye yerleştirilir. Bazı durumlarda genel tıp doktoru görüşü ve izni ile uygulanır.
Yeterli kemik miktarı ve sağlıklı diş etleri implant yerleştirilebilmesi için gereklidir. İmplant sonrası ağız hijyenine dikkat etmeli, düzenli aralıklarla diş hekimine gidilmelidir. Günde 10 adetten fazla sigara kullanımı, kontrolsüz diyabet, belirli kalp rahatsızlıkları, baş ve boyun bölgesine radyoterapi uygulanması, kemoterapi, bazı otoimmün ve kemik rahatsızlıklarında dental implant uygulamasının size uygunluğu konusunda uzman hekimimize mutlaka danışmalısınız.

İmplant uygulaması sonrası nelerle karşılaşılabilir, nelere dikkat etmek gerekir?

Uygulamadan sonra çene cerrahınız tarafından antibiyotik, ağrı kesici, şişlik önleyici ilaçlar ve antiseptik gargaralar önerilir. Özellikle buz kompresi uygulaması sonrası ağrı, şişlik ve ödem gibi problemler minimal olur. İmplant ameliyatından sonra 2-4 ay kemiğe bağlanması beklenir. Ortalama süre 3 aydır. Kemik grefti materyali uygulanmış ise bekleme süresi 6 aya kadar uzayabilmektedir. Bu süreler vakadan vakaya ve kemik yoğunluğuna göre değişiklik gösterebilir.

İmplant uygulaması sonrası bakım nasıl olmalıdır?

Rutin diş fırçalamanın haricinde ağız duşu, özel ipler, ara yüz fırçaları önerilebilmektedir. Önerilen kontrol süreci ilk 2yıl 6 ayda bir, daha sonra senelik kontrollerdir. En doğru yönlendirme hekimlerimiz tarafından yapılacaktır.

İmmediyat implant (aynı gün implant) uygulaması nedir?

İmmediyat implantlarda çene içine uygulanan diş implantı çekim yapılan diş yerine çekimin yapıldığı gün aynı anda uygulanır. Çoğu zaman aynı gün içinde geçici (takma) diş takılarak klinikten çıkabilir. Günümüzde gelişen teknoloji ve yüzey özellikleri sayesinde diş çekimi ile aynı seansta immediat implant uygulaması yapılabilmektedir. Kalıcı protez 3 ay sonra uygulanır. Bu işlem kemiğin hacmini kaybetmesini engeller ve tedavi süresini kısaltır.

All-on 4 veya All-on 6 tekniği nedir?

All-on-4 terimi, “dört” dental implant üzerinde “tüm” dişlerin desteklendiği, dişsiz hastaların tam rehabilitasyonu için cerrahi ve teknik bir protetik prosedür anlamına gelir.

Avantajları;

  1. Ek sinüs ogmentasyonu ve kemik grefti uygulamalarının olmaması
  2. Tedavi süresinin geleneksel tekniğe göre daha kısa olması
  3. Hasta için daha konforlu olup, uygun kemik kalitesinin olduğu durumlarda aynı gün geçici dişler yüklenebilmesi sebebi ile hayat kalitesini arttırması

Kalıcı protezler 3 ay sonra yapılmaktadır. İmplantlarınız ve protezleriniz başarıyla uygulandıktan sonra 6 ayda bir rutin kontrollerinize ara vermemeniz önerilir.

Sinüs Lifting (Kaldırma) Operasyonu Nedir?

Üst çenede bulunan sinüsler, azı dişi bölgesinde bulunup dişsizlik süresinin uzaması ile aşağı doğru uzama yapan, kemik miktarının azalmasına sebep olan anatomik hava boşluklarıdır. Genellikle üst çene arka bölgedeki dişler kaybedildiğinde çekilen dişin yerindeki kemikte erime olur, implant koymak için mesafe kısalır ve bu bölgeye implant yapılacak yeterli kemik olmaz. Azalan kemik miktarını arttırmak amacıyla sinüs tabanının cerrahi olarak yükseltilebilir ve kemik tozu yardımı ile kaybolan kemik miktarı tekrardan kazandırılır.

Sinüs kaldırma operasyonu sonrası dikkat edilmesi gereken kurallar nelerdir?

Sinus kaldırma operasyonu anatomik olarak hassas bir ameliyat olduğundan implant tedavisine göre daha özenli bir bakım gerektirir. En az 10 gün sigara kullanmamalı, hapşırma ve öksürme gibi durumlardan kaçınmaya çalışılmalı ve çene cerrahı tarafından verilen ilaçlara bire bir uyulması gerekmektedir.

Operasyon sonrası koşu, ağır spor aktiviteleri gibi nefesi zorlayan sporlardan, hareketli aktivitelerden uzak durulmalıdır. Dalış sporundan ve uçağa binmekten en az 1 ay boyunca kaçınmak gerekmektedir. Hava basıncı ile sinüsler zarar görebilmektedir.

Sıvı içecek tüketirken pipet kullanılmamalıdır.

24 saat boyunca tükürme fonksiyonu yapılmamalıdır. Bu fonksiyon emme sırasında basınç oluşturabilir ve kanamaya sebebiyet verebilmektedir. Hastanın şiddetli bir şekilde sümkürmemesi ve burnuna su çekmemesi gerekmektedir. Aşırı sıcak ve direk güneşten uzak durulmalıdır. Bu gibi durumlarda kanama meydana gelebilmektedir.

Sinüs kaldırma operasyonundan ne kadar süre sonra implantlar uygulanabilmektedir?

Sinüs kaldırma operasyonu sırasında implantlar kalan kemik miktarına göre aynı anda yerleştirilebileceği gibi implant yerleştirme işlemi sinüs lifting işleminden 3-6 ay sonra ayrı bir operasyonla da olabilir. Bu seçimi tomografi incelemesi sonucu kaybedilen kemik miktarı, geri kazanılan kemik miktarı, sinüs lifting ameliyatı tekniği, yükleme yapılacak bölgenin genişliği, implant sayısı, uzunluğu ve çapı belirlemektedir.

Rezervasyon yap

Rezervasyon formunu doldurup bize gönderin, ekibimiz en kısa süre içerisinde sizinle iletişime geçsin.