Endodonti -Diş morfolojisi tabakalardan oluşmaktadır. En dışta mine tabakası, onun altında dentin tabakası ve en içte de kök kanallarıyla bağlantılı, dişin beslenmesini sağlayan damar ve sinirlerin bulunduğu, pulpa adı verilen yumuşak doku tabakası vardır. Endodonti – Pulpa çürük ya da kırıklar sebebiyle bakteriyle enfekte olduğunda yapılan tedaviye kanal tedavisi denir. Rutin diş hekimliğinde çok sık uygulanan bir tedavi yöntemidir.
Dentoper Fethiye, endodonti hizmetleri de sunan bir diş kliniğidir. Endodonti, özellikle kanal tedavisi olarak bilinen dişin içindeki pulpa dokusunun tedavisiyle ilgilenir. Dentoper Fethiye’deki endodonti hizmetleri, dişin iç kısmında meydana gelen enfeksiyonlar veya hasarların tedavisi için uygulanır ve genellikle dişi kurtarmak amacıyla yapılır.
Dentoper Fethiye’deki Endodonti Hizmetleri:
- Kanal Tedavisi: Dişin içindeki enfekte veya hasar görmüş pulpa dokusunun çıkarılması, diş kanallarının temizlenmesi ve ardından uygun materyallerle doldurulması işlemi.
- Retreatment (Yeniden Kanal Tedavisi): Daha önce yapılan kanal tedavisinin başarısız olması durumunda, eski tedavinin çıkarılması ve yeniden tedavi edilmesi.
- Apikal Rezeksiyon: Kanal tedavisi sonrası enfeksiyonun devam etmesi durumunda, diş kökünün ucundaki enfekte dokunun cerrahi olarak çıkarılması.
- Kök Kanallarının Doldurulması ve Tamiri: Dişin kök kanallarının kalıcı olarak doldurulması ve hasarlı bölümlerin tamir edilmesi.
Eğer Dentoper Fethiye’deki endodonti hizmetleri hakkında daha fazla bilgi almak veya bir endodonti uzmanından randevu almak isterseniz, doğrudan klinikle iletişime geçebilir veya web sitelerini ziyaret edebilirsiniz. Kliniğin sunduğu hizmetlerle ilgili detaylı bilgi alarak, diş sağlığınız için en uygun tedavi yöntemini seçebilirsiniz.
Ne zaman kanal tedavisi gerekir?
Kanal tedavisi gerektiren durumların başında tedavisi geciken derinleşmiş çürükler gelmektedir. Diş kırıkları, sızıntı yapan eski restorasyonlar, travma, ileri diş eti hastalıkları da sebeplerden bazılarıdır.
Kanal Tedavisi Gerektiğini Nasıl Anlarız?
- Sıcak ve soğuk hassasiyeti
- Çiğneme ve baskıda ağrı
- Gece ağrısı
- Dişetinde görülen sivilce benzeri oluşumlar
- Erken dönemde belirti vermeyen durumlarda radyografik muayene ile anlaşılabilir.
Kanal tedavisi gereken diş tedavi edilmezse kök kanalların ucunda kemiğin içinde abse oluşumu gözlenir. İleri durumlarda yüzde şişlik görülebilir.
Kanal Tedavisi Nasıl Yapılır?
Kanal tedavisi, lokal anestezi altında yapıldığı için işlem sırasında ağrı hissedilmez.
Dişteki hasar görmüş ve enfekte dokular temizlenir. Kanalların içindeki sinir ve damarlar da temizlenerek diş dezenfekte edilir. Daha sonra doku uyumlu kanal ve dolgu materyalleri ile oluşan boşluklar doldurulur.
İşlem süresi dişe göre değişmekle beraber genellikle 1-3 seans arası değişmektedir. İşlem sonrasında birkaç gün ağrı olabilir ancak bu durum geçicidir.